2η ΜΕΘΟΔΟΣ – 100% ΣΥΓΧΡΟΝΑ

Η μέθοδος αυτή επιλέγεται συνήθως για τα σχολικά μαθήματα.

Διαδικασία

Αρχικά γίνεται η εγγραφή του εκπαιδευόμενου στην ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. Το όνομα χρήστη και ο κωδικός επιλέγεται από τον ίδιο τον εκπαιδευόμενο κατά την εγγραφή του, ο δε κωδικός παραμένει άγνωστος ακόμα και από τον διαχειριστή στου συστήματος αφού είναι κωδικοποιημένος.
Δηλαδή η εισαγωγή στην ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ γίνεται μέσα από την πλατφόρμα της ΑΣΥΓΧΡΟΝΗΣ.
Στη συνέχεια μεταβαίνει στο αντικείμενο ή τα αντικείμενα για τα οποία έχει αποκτήσει δικαιώματα. Για την διαδικασία απόκτησης αυτών των δικαιωμάτων πατήστε ΕΔΩ.

Ωρολόγιο Πρόγραμμα

Όταν ο εκπαιδευόμενος μεταβεί στο αντικείμενο που έχει επιλέξει, θα δει το πρόγραμμα των online συναντήσεων που έχει καθοριστεί. Φυσικά το πρόγραμμα των συναντήσεων είναι κάτι δυναμικό. Αυτό σημαίνει ότι αν χρειαστεί να γίνει κάποια αλλαγή σε ημέρα ή ώρα συνάντησης αυτό φυσικά και μπορεί να γίνει.
Αν βρισκόμαστε στην αρχή της εκπαιδευτικής περιόδου, όπου το ωρολόγιο πρόγραμμα δεν έχει καθοριστεί ακόμη, αυτό καθορίζεται με τη διαδραστική συμμετοχή όλων μέσω μια πλατφόρμας όπου ο κάθε εκπαιδευόμενος επιλέγει τις ημέρες και ώρες που επιθυμεί και στο τέλος ο συντονιστής βγάζει το βέλτιστο πρόγραμμα.

Το μάθημα

15 λεπτά πριν από την ώρα του μαθήματος ο εκπαιδευόμενος μπορεί να κάνει εισαγωγή στην ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ του e-μάθημα. Αυτό όπως είπαμε και πριν γίνεται μέσα από την πλατφόρμα ΑΣΥΓΧΡΟΝΗΣ εκπαίδευσης.
Το μάθημα γίνεται ζωντανά δηλαδή σε πραγματικό χρόνο. Δεν είναι δηλαδή μαγνητοσκοπημένο. Την ίδια χρονική στιγμή ο καθηγητής βρίσκεται σε κάποια από τις αίθουσές μας και ο μαθητής-τρια στην οθόνη του Υπολογιστή.

Δημιουργείτε δηλαδή μια «εικονική τάξη» που έχει γίνει προσπάθεια να μοιάζει όσο γίνεται περισσότερο με μια πραγματική αίθουσα διδασκαλίας.

Έτσι λοιπόν:

 • Η ζωντανή διδασκαλία περιλαμβάνει online επεξήγηση της θεωρίας, υποδειγματικές λύσεις των ασκήσεων και ομιλία του καθηγητή προς τους μαθητές. Περιλαμβάνει δηλαδή όλα αυτά που με τον παραδοσιακό τρόπο λέμε «παράδοση» του μαθήματος.
 • Στη συνέχεια υπάρχουν ερωτήσεις των μαθητών προς τον καθηγητή.
 • Φυσικά ο μαθητής μπορεί να γράψει στον πίνακα, όπως γίνεται και στην πραγματική αίθουσα διδασκαλίας.
 • Υπάρχει ακόμα και η δυνατότητα (αν ο καθηγητής το επιτρέψει) κάποιος μαθητής να γράψει και στον πίνακα του καθηγητή.


Από όλα τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι:

 • Η όλη διαδικασία δεν έχει καμία σχέση με μαγνητοσκοπημένο μάθημα (δηλ. βίντεο «κονσέρβα»)
 • Δεν υπάρχει καμία χρονική καθυστέρηση ανάμεσα στην εκφώνηση και στην ακρόαση.
 • Γίνεται ένα ζωντανό μάθημα από έναν έμπειρο καθηγητή (όλοι οι καθηγητές μας έχουν τουλάχιστον 10ετή εμπειρία) και στηρίζεται στην αιχμή της σύγχρονης τεχνολογίας.
 • Οι καθηγητές μας διδάσκουν μέσα σε κάποιες από τις αίθουσες-studio που διαθέτει το e-μάθημα έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιούν όλη την ηλεκτρονική μας βιβλιοθήκη η οποία είναι πλούσια σε θεωρία, ασκήσεις & προβλήματα αλλά και σε εκπαιδευτικό λογισμικό.
 • Το εκπαιδευτικό λογισμικό (π.χ. Geogebra για τα μαθηματικά) μπορεί ο καθηγητής να το διαμοιράσει σε όλους τους εκπαιδευόμενους

Χαρακτηριστικά της πλατφόρμας του e-μάθημα

Τεχνικά

Δεν απαιτείται κάποιος ιδιαίτερος εξοπλισμός για την εισαγωγή στην πλατφόρμα και την παρακολούθηση του μαθήματος. Χρειάζεται απλά ένας υπολογιστής με μια απλή ADSL πρόσβαση στο Internet. Η πρόσβαση μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε φυλλομετρητή (Browser) Internet Explorer, Firefox, Chrome κλπ.
Συστήνεται μόνο για να μην υπάρχουν προβλήματα κατά τη διάρκεια του μαθήματος αντί για το μικρόφωνο και τα ηχεία του υπολογιστή (π.χ. ενός Laptop) να χρησιμοποιείται καλύτερα ένα σετ ακουστικών-μικροφώνου (USB Headset). Η ύπαρξη και χρήση της web κάμερας είναι προαιρετική

Βασικά χαρακτηριστικά

 • Ταυτόχρονη μεταφορά εικόνας, ήχου και αρχείων (.doc, .pdf, .ppt)
 • Προβολή της επιφάνειας εργασίας του υπολογιστή του καθηγητή στους μαθητές.
 • Χρήση διαδραστικού πίνακα (Whiteboard)
 • Γραπτή συνομιλία (chat)
 • Ιδιωτική γραπτή συνομιλία (private chat)
 • Απλό περιβάλλον στην ελληνική γλώσσα
 • Δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη εγκατάσταση από τους συμμετέχοντες
 • Πολλαπλά μικρόφωνα και συνδέσεις βίντεο
 • Χρήση και διαμοιρασμός εγγράφων

Επιπλέον υπηρεσίες

Το πιο σημαντικό είναι ότι το μάθημα (συνεδρία) καταγράφεται. Με τον τρόπο αυτό ο μαθητής μπορεί όποτε θέλει να το ξένα παρακολουθήσει, ασύγχρονα αυτή τη φορά όποτε αυτός το κρίνει σκόπιμο. Η τεχνική αυτή δυνατότητα ξεπερνάει ακόμα και την παραδοσιακή τάξη όπου κανένα μάθημα δεν καταγράφεται και ο χρόνος δεν μπορεί να γυρίσει πίσω.

 

 

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ

desktop-pc2    mac    iphone     android   tablets     ipad