ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

mathitis dimotikouΌπως είναι γνωστό και φυσικό η εκπαίδευση είναι μια δυναμική διαδικασία κατά την οποία οι προηγούμενες γνώσεις και εμπειρίες επηρεάζουν τις επόμενες. Αυτό σημαίνει ότι οι γνώσεις μιας βαθμίδας (Δημοτικό, Γυμνάσιο κλπ) είναι σημαντικές για την επόμενη βαθμίδα.

Στη σχολική  βαθμίδα του Δημοτικού παρουσιάζει τεράστιες διαφορές λόγω και των διαφορετικών επιδιωκόμενων σκοπών αλλά και του διαφορετικού τρόπου οργάνωσης της και από την προηγούμενη (Νηπιαγωγείο) αλλά και από την επόμενη (Γυμνάσιο).

  • Οι πρώτες τάξεις του Δημοτικού σχολείου έχουν αρκετά κοινά στοιχεία με το Νηπιαγωγείο. Τα παιδιά θα θυμηθούν ξανά πολλά από αυτά που διδάχθηκαν την προηγούμενη χρονιά και θα προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα με τρόπο πιο συστηματικό, αλλά πάντα με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

 

  • Για τους μαθητές της Γ' και της Δ' τάξης υπάρχουν νέα μαθήματα και νέες δραστηριότητες. Ιστορία και Θρησκευτικά μαζί με την Γλώσσα και τα Μαθηματικά καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο τμήμα των δραστηριοτήτων για τις χρονιές αυτές.

 

  • Στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού σχολείου, όπου ουσιαστικά γίνεται η προετοιμασία για το Γυμνάσιο, η μελέτη είναι περισσότερο συστηματική και ένας από τους στόχους είναι η σωστή προετοιμασία των μαθητών για την επόμενη βαθμίδα της εκπαίδευσης. Νέα μαθήματα εμφανίζονται και για το λόγο αυτό το e-μάθημα δίνει ιδιαίτερη σημασία σε αυτές τις τάξεις.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

  • Για ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ

Εδώ μπορείτε να βρείτε σε online μορφή το πιστοποιημένο εκπαιδευτικό λογισμικό για την Α'Βάθμια & Β'Βάθμια εκπαίδευση και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ανεξάρτητα του λειτουργικού σας συστήματος και του φυλλομετρητή που διαθέτει ο Η/Υ σας.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ

 

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Για όλα τα παρακάτω λογισμικά δεν χρειάζεται να γίνει εγκατάσταση.
Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας φυλλομετρητής και σύνδεση στο Internet.
Απατούνται επίσης:
- Adobe Flash Player
- Adobe Shockwave
... τα οποία εγκαθίστανται αυτοματα.

ΛΥΚΕΙΟ - ΕΠΑΛ